18 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Gökçe: Güzel İlçemizi STK’larımızla Birlikte Yöneteceğiz

‘’Akademi Lise’’ açılıyor

“Akademi Lise” projesi ile Türkiye’de bir ilk gerçekleşecek

30 Mart 2015 Pazartesi 12:19
‘’Akademi Lise’’ açılıyor

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulacak “Akademi Lise” projesinin hedef kitlesi Kocaeli’nde, özellikle merkez ilçede okuyan veya ikamet eden lise öğrencileri olacak. Türkiye’de ilk defa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından salt lise gençliğine hizmet verecek bir proje başlatıldı. 

 

LİSE ÖĞRETMENLERİNİN KATILIMIYLA ÜÇÜNCÜ ÇALIŞTAY

Aralık ve şubat aylarında akademisyen, bürokrat, yönetici ve eğitimcilerin katılımıyla birincisi; projeye muhatap olacak olan lise öğrencilerin katılımıyla da ikincisi gerçekleştirilen Akademi Lise çalıştaylarının üçüncüsü ise projenin kapsamında yer alan 16 farklı liseden gelen öğretmenlerle Antikkapı Restoran’da yapıldı. Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün organize ettiği çalıştayda; “Lise gençliğine ulaşmada metot ve iletişim kanalları”, “Liseli gençlerin eğitiminde insan-mekân ilişkisi”, “Üniversiteye yönelik eğitimin uygulanış biçimi”, “Sosyal etkinliklerin konumu ve fonksiyonu” ve “Yayıncılık faaliyetleri” konuları tartışıldı. Çalıştaya kurum bünyesinden Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil, müdürlük eğitim koordinatörü, Bilgi Evleri yöneticileri ve proje sorumluları katıldı.   

 

SOSYAL LİSE GENÇLİĞİ

Sosyal yönleri güçlü olan bir lise gençliği idealiyle ortaya koyulan Akademi Lise projesinde; Türkçe, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya ve İngilizce derslerinin verilmesinin yanı sıra Sosyoloji, Felsefe, Medeniyet ve Sinema atölyesi gibi kulüp faaliyetlerinin yapılması da planlanıyor. Akademi Lise’ye gelecek öğrencilerle belediyemizin diğer imkânları da kullanılarak çok yönlü faaliyetler gerçekleştirilecek ve öğrencilerin hem eğitim yönünden hem de sosyal yönden gelişmeleri sağlanacak. Tüm bunlarla birlikte öğrencilerin erken yaşta akademik gelişimlerine katkı sağlayacak program destekleri de proje kapsamında yer alıyor.

 

BİRÇOK OLANAK MEVCUT

Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde açılacak “Akademi Lise” öğrencilerin hemen her ihtiyacını karşılamaya uygun bir mekân olarak tasarlandı. Binada öğrencilerin hizmetine sunulacak 10 adet derslik, bilgisayar sınıfı, kütüphane, 100 kişilik konferans salonu, satranç ve zekâ oyunları odası, etkinlik odaları, kafeterya, mescit ve şark odası gibi bölümler bulunuyor. Bunlarla birlikte “engelli” öğrencilerin bütün hizmetlerden faydalanabileceği bir ortam hazırlanıyor.  

 

LİSELERE YAKIN BİR YERDE KURULACAK

Akademi Lise Projesi pilot uygulama olarak Kocaeli’nin merkez ilçesi olan İzmit’in merkezi bir mevkiinde kuruluyor. Merkezdeki birçok liseye yakın bir konumda kurulacak Akademi Lise; Halkevi, Fevziye Camii ve Fethiye Caddesi’ne de çok yakın olacak.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 18 Nisan 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri