banner425
19 Nisan 2024 Cuma

Derince’de Çocuk Bayramı Şenliği

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Aziz Türk Milleti’nin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde yegâne söz sahibi olmasının miladı ve Milli Mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 103. Yıl dönümü kutlama programı Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

20 Mayıs 2022 Cuma 10:31
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı
Aziz Türk Milleti’nin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde yegâne söz sahibi olmasının miladı ve Milli Mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 103. Yıl dönümü kutlama programı Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Kocaeli Milletvekilleri; Emine Zeybek ve İlyas Şeker, Deniz Eğitim -Öğretim ve Garnizon Komutanı Tümamiral Ayhan Gedik, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, Vali Yardımcıları; İsmail Gültekin ve Ali Ada, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Yavuz Selim Kapancı, kurum müdürleri, öğretmeler ve öğrenciler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Aktürk’ün günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yapmasıyla devam etti.
Daha sonra 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle ilimizde ortaöğretim kurumları arasında düzenlenen “Vatan Sevgisi ve Atatürk” konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilerden; Kompozisyon dalında birinci olan Körfez Orhangazi Anadolu Lisesinden Tuba Cangir, şiir dalında birinci olan Karamürsel Anadolu Lisesinden Şeyma Şahin ve resim alanında birinci olan Sırasöğütler Anadolu Lisesinden Beyzanur Seymen’e ödüllerini Vali Seddar Yavuz, aynı kategorilerde 2. ve 3. olanlara da Garnizon Komutanı Tümamiral Ayhan Gedik ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın tarafından verildi.
Öğrencilerin tebrik edilmesi ve hediyelerinin verilmesinin ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 103. Yıl dönümü münasebetiyle yayımladığı mesaj okundu.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın okunan mesajlarında;
“Aziz Milletim…
İstikbalimiz umudu, aydınlık yarınlarımızın teminatı kıymetli gençler…
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyorum.
Gazi Mustafa Kemal’in Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs, milletimizin azim ve bağımsızlık aşkının dünyana ilan edildiği, içimizdeki direniş ruhunun yeniden canlandığı bir tarihtir.
19 Mayıs 1919’da Türk milleti, sömürgeci işgal kuvvetlerine karşı bir ve beraber olarak ayağa kalkmış, son ve ebedi devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu için topyekûn bir mücadeleye girişerek destansı kahramanlıklar Deneme bonusu sergilemiş, nihayetinde kutlu bir zafere erişmiştir.
Bugün de tarihimizden aldığımız güç ve bağımsızlık ruhuyla geleceğe yürüyor, Türkiye’nin kalkınmasını ve büyümesini engellemek isteyenlere karşı amansız bir mücadele veriyoruz.
Büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etme heyecanımızı sürekli canlı tutarken, bu yolda en önemli imkânımız olarak gördüğümüz gençlerimizi her alanda destekliyor, onlara fırsatlar sunuyoruz.
Ülkemiz geliştikçe elbette gençlerimiz için daha çok imkân ve fırsat da beraberinde gelecektir.
Milli şuur ve karakter sahibi gençlerimiz için tüm gücümüzle çalışıyor, Türk gençliğinin potansiyeline güveniyoruz.
Ulusal, bölgesel ve küresel gelişmeler karşısında Türk gençlerinin ortaya koyduğu vizyon ve gayret ülkemizin geleceği adına umudumuzu tazelememize vesile oluyor.
Türkiye’de eğitimden spora, güvenlikten siyasete, ticaretten sanata kadar her alanda gençlerimizi ön safta görmekle iftihar ediyoruz.
Ülkemizin 2023 hedefleri ve 2053 vizyonunu hayata geçirmek için gençlerimizle birlikte yol yürümeyi sürdüreceğiz.
Bu düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tekrar kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını saygıyla anıyorum.” ifadeleri yer aldı.
Program, Kocaeli Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanarak büyük bir beğeni ile izlenen “Ya İstiklal Ya Ölüm” adlı oratoryo gösterisi ile devam etti.
Gösterilerin ardından Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri, güzel ve anlamlı organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek öğrenci ve öğretmenlerle günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.
 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 19 Nisan 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri