18 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Gökçe’den Kaymakam Demirelli’ye Ziyaret

Yuvacık Barajı’ndan Sapanca Gölüne Su takviyesi devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Yuvacık Barajı’ndan Sapanca hattı ile Sapanca gölüne su vermeyi günlük 150.000 m3’e çıkardı

25 Kasım 2014 Salı 16:01
Yuvacık Barajı’ndan Sapanca Gölüne Su takviyesi devam ediyor

 

 

İSU Genel Müdürlüğü, bölgede etkili olan kuraklık nedeniyle Kocaeli’nin içmesuyu ihtiyacının bir kısmını Sapanca gölünden karşılıyordu. Bölgede etkili olan yağışlar ile birlikte Sapanca hattından su alımını 29 Eylül’de durduran Kurum, Yuvacık Barajı’nda yeteri kadar su birikmesi üzerine Sapanca hattından göle su vermeye 14 Kasım’da başladı. O günden beri günlük 100.000 m3 su veren İSU, barajın dolması üzerine Sapanca hattından Yuvacık Barajı’na su miktarını günlük 150 bin m3’e çıkardı.

 

SAPANCA DA SEVİYE 29.87METREYE ULAŞTI

Kullar İçmesuyu Arıtma Tesisi girişinde bulunan Sapanca hattından cazibe ile Balaban Su Deposu ile Sapanca Terfi Merkezine gelen Yuvacık Barajı suyu, buralardan bırakılarak Sapanca gölüne gönderiliyor. Bugün itibariyle Sapanca gölünün su seviyesi de 29.87 m’ye çıktı. Öte yandan Yuvacık barajında bugün itibariyle 48.06 milyon m3 su bulunması nedeniyle baraj kapağı da açıldı.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 18 Nisan 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri