banner427

banner425
29 Mart 2024 Cuma

Derinceliler İftarda Kent Meydanı’nda Buluşacak
banner406

Otobüsçüler, Büyükşehir’in 200 araç kararına tepkili

Otobüsçüler, Büyükşehir’in 200 araç kararına tepkili

03 Mayıs 2015 Pazar 16:24
Otobüsçüler, Büyükşehir’in 200 araç kararına tepkili
  

 

Büyükşehir Belediyesi’nin 200 otobüs alacak olmasına tepki gösteren Kocaeli Kooperatifler Birliği yönetimi, günde en az 50 araçlarının hat dışı olduğunu belirterek yeni araçlara ihtiyaç olmadığını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi’nin 200 yeni otobüs alacak olmasına tepki gösteren Kocaeli Kooperatifler Birliği yönetimi basın açıklaması gerçekleştirdi. Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Oda binasında gerçekleştirilen açıklamaya Kooperatifler Birliği Başkanı Mustafa Kurt ile yönetim kurulu üyesi olan birlik başkanları katıldı.

 

“BAŞKAN FARKLI YÖNLENDİRİLİYOR”

Açıklamasına Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun farklı yönlendirildiğini söyleyerek başlayan Mustafa Kurt, “Türkiye’de en  iyi toplu taşıma yapan illerden birisiyiz. Daha önce büyük arabalarla ilgili alım yapıldı. İl genelinde 2 bin 180 araç var ve bu araçları yüzde 70’i çalışıyor. Fazlalıktan dolayı arabaların birçoğu da yatıyor” dedi.

 

“TAŞIN ALTINA GEREKİRSE GÖVDEMİZİ SOKARIZ”

Şu an bu alınacak olan 200 araca ihtiyaç olmadığını ekleyen Kurt, “Eğer ihtiyaçlara cevap veremiyorsak taşın altına elimizi sokarız. Her zaman Büyükşehir ile işbirliği yaptık, taşın altına hem elimizi hem de yeri geldiğinde gövdemizi koyduk. Esnafımız zaten zor durumda. Bu araçlar da gelirse daha da zor durumda kalacağız” şeklinde konuştu.

 

“NEREDE EKSİK VAR ANLAMIŞ DEĞİLİZ”

Bu işten 5 bin şoförün ekmek yediğini kaydeden Mustafa Kurt, “Bu olay sonucu istihdam sıkıntısı da oluşacak. Her gün 40 bin tane ücretsiz yolcu taşıyoruz. Nerede eksik var anlamış değilim. Belki köy kooperatiflerinde vardır ama bu alınacak araçlar da o köy yolları için uygun değil. Kamu zararı da var. Bu araçların toplam maliyeti 120 milyonu bulacak” dedi.

 

“HER GÜN 50 ARACIMIZ YATIYOR”

5 Nolu İzmit Şehiriçi Minibüs ve Otobüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hasan Öztürk, esnafların bu durumdan tedirgin olduğunu söyleyerek, “Genele bakınca kimse ulaşımdan mağdur olmuyor. Her gün ortalama 50 aracımız yatıyor. Belediye otobüs alacağına bize ya hat dışı arabalarını çalıştır ya da yenile desin. Şu an tıkanmış durumdayız. Yaşı dolan araçlarımızı yenilemeye razıyız” ifadelerini kullandı

 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 28 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri