19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Gökçe: Güzel İlçemizi STK’larımızla Birlikte Yöneteceğiz

Nihat Ergün kitabını imzaladı

Bilim Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı,AK Parti Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün Derince’de yazdığı “Adım adım siyaset” adlı kitabını imzaladı.

02 Mayıs 2015 Cumartesi 13:38
Nihat Ergün kitabını imzaladı
 

 

Derince Taşköprülüler Derneği öncülüğünde Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen imza ve söyleşi toplantısına,  Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut,  AKP Derince ilçe Başkanı İbrahim Şirin,  Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Danışmanı Ömer Polat,  İzmit Belediyesi eski Başkanı Halil Vehbi Yenice,  Kartepe Belediyesi eski Başkanı Şükrü Karabalık, Kuruçeşme Belediyesi eski Başkanı Ali Kahraman’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda okur katıldı. 

Ergün,  35 yıldan beri siyasetin içinde olduğunu, 30 yıldır aktif siyaset yaptığını anlattı,   Bakanlık görevinin tamamlanmasından sonra kitap yazmaya başladığını söyledi. Ergün kitabının siyaset yapanlara ve yapacak olanlara katkısı bulunmasını arzuladığını da eleştirerek şunları söyledi: “Bu kitabın içinde, gelecek 3-5 yıl  sonrasında tartışılacak konuların da bulunduğunu düşünüyorum. Hayatı doğru okuyabilirsek doğru işler yaparız.  Ben kendi zaviyemden bildiklerimi yazdım. Takdir eden de, eleştiren de mutlaka olacaktır. Birisi bizi tenkit etti diye kızacak değiliz. Yetir ki hakaret olmasın.” Ergün, kitap imza töreninde konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye’de saltanat rejimi olsaydı,  bizim gibi ailelerin çocukları  hayata katılma fırsatı bulamazdı. İnsanlık  Hz.Peygamberin yolunu takip etseydik,  diktatörlük,. saltanat olmazdı. Hayatın içinde yorula yorula yanlış bilgileri düzelttik. İnsanların şuna buna bağlı  adam olması değil;  istikameti düzgün adam olmaları önemlidir. İslam bir ideoloji değildir.  kapitalizm, sosyalizm, komünizm ile yarıştırılmamalıdır. İslam bir hayat rehberidir. kendi düşüncelerimizi mutlak doğru görmek doğru değildir.”

KISA YOLDAN ZENGİN OLMANIN YOLLARI AÇIK

 Nihat Ergün okurları ile sohbetinde pek çok konuya değindi ve önemli mesajlar verdi. bilim, sanayi ve Teknoloji eski Bakanı  derince Belediye Başkanlığı döneminde çok şey öğrendiğini söyledi, “Belediye Başkanlığı vatandaşa dokunan bir iş. İyiyi de kötüye de kullanılabilir” dedi.  Ergün, siyasi partilerin de bazen hastalanabileceğini,  tedavi olması gerektiğini, bunu da kitabında anlattığını belirtti, şöyle devam etti: “- Türkiye’de son zamanlarda  yolsuzluk, yozlaşma, cemaatlerin devletleşmesi tartışılıyor. Cemaatler şeffaf ve kayıtlı olmalıdır. Değirmenin suyu nereden geliyor, nereye gidiyor bilinmelidir. Cemaatlerin parayla ilişkisi minimuma indirilmelidir. Türkiye’de kısa yoldan zengin olmanın yolları açık.  En etkili yolu da şehir imar rantlarıdır. Türkiye’de bütün partiler pahallı siyaset yapıyorlar. Finansman yanlış  yerlerde kullanılıyor. Siyaset temiz kalmazsa, devlet sistemi bozulur. Profesyonel futbol sistemi rezalettir. Hayır hasenat işleri  doğru yollardan yapılmalıdır. Şeytanlar sadece cinlerde değil,  insanlarda da vardır. Aklımızı karıştırır. Bunlara karşı uyanık olalım.” Ergün siyasi partiler kanununa  dokunamadıklarını,  bu nedenle kusurlu olduklarını da söyledi, “Ama artık bahanesi olamaz. Siyasi partiler sistemi  ciddi şekilde tartışılmalıdır” dedi. 

ATATÜRK  ÇOK ÖNEMLİ İNSANDIR

Nihat Ergün kitbı ile ilgili söyleşide,  daha sonra şöyle konuştu: “-Atatürk, Türkiye’nin ender yetiştirdiği insanlardan birisidir.Osmanlı İmparatorluğunun yetiştirdiği, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kişidir.Her şey bir öndere bağlanamaz. Milletçe başarılmıştır. Problem, Atatürk’ten değil, O’nun istismarından kaynaklanıyor. Herkesin olabileceği gibi, O’nun da tartışmalı kararları olabilir. Gerçekler konuşulmadığı için Atatürk de milletimiz de zarar örmüştür. Kendi fikirlerine Atatürk üzerinden dayatmaya kalkanlar var. Atatürk aklın ve bilimin yolunu göstermiştir. “ Nihat Ergün ikinci kitabının da hazırlıklarının tamamlandığını  yeni kitabının da ses getireceğine inandığını söyledi, “İkinci kitaptan sonra daha teknik konuları içeren Bakanlık dönemimdeki  çalışmaların yer alacağı bir üçüncü kitap için çalışacağım” dedi.

 

 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 19 Nisan 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri