banner427

banner425
29 Mart 2024 Cuma

Derinceliler İftarda Kent Meydanı’nda Buluşacak
banner406

Muhtarlar Günü Körfez’de Kutlandı

19 Ekim’in Muhtarlar Günü ilan edilmesinin ardından Körfez’de ilk tören Körfez Kaymakamlığı Tören Alanında yapıldı.

20 Ekim 2016 Perşembe 12:28
 Muhtarlar Günü Körfez’de Kutlandı

Tören Düzenlendi

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemine dair konuşmayı Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Yanar yaptı. Gerçekleştirilen törene Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkan Vekili Faruk Denli ve Başkan Yardımcısı Selahattin Kabadayıoğlu çok sayıda mahalle ve köy muhtarı ile birlikte birim müdürleri katıldı.

Kamu Yönetimi Anlayışının En Temel Taşı Muhtarlardır

Yapılan törenin ardından kutlama tebriklerini muhtarlarla birlikte kabul eden Kaymakam Dr. Hasan Hüseyin Can, “Geçen yıl ilan edilen ve bu yıl Körfez’de ilk kez kutlayacağımız Muhtarlar Günü’nü kutlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toplumun sorunlarını birinci ağızdan duyup çözüm üretmek adına gece gündüz çalışan muhtarlarımıza büyük bir önem veriyoruz. Muhtarlar bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Ben bir kez daha değerli muhtarlarımızın gününü tebrik ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Yanar ise kendilerine gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti ifade ederek, ”Bu günü bizlere ‘Muhtarlar Günü’ olarak ilan eden başta Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisine teşekkür ederiz” diye konuştu.

Daha sonra Körfez’in 36 mahalle muhtarı ile birlikte toplu bir şekilde hatıra fotoğrafı çektirildi. Körfez Belediyesi’nin muhtarlara özel olarak hazırladığı hediyeleri ise Belediye Başkan Vekili Faruk Denli ve Selahattin Kabadayıoğlu takdim etti.

 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 28 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri