banner427

banner425
28 Mart 2024 Perşembe

Derinceliler İftarda Kent Meydanı’nda Buluşacak
banner406

KOCAELİ’DE KARANTİNA GÖZLEMİNDE TAHLİYE YOĞUNLUĞU

Kocaeli’de yurt dışından gelen vatandaşlar bir taraftan karantinaya alınırken, bir taraftan da karantina süresini dolduran vatandaşlar memleketlerine uğurlanıyor.

01 Mayıs 2020 Cuma 15:32
KOCAELİ’DE KARANTİNA GÖZLEMİNDE TAHLİYE YOĞUNLUĞU
Kocaeli’de yurt dışından gelen vatandaşlar bir taraftan karantinaya alınırken, bir taraftan da karantina süresini dolduran vatandaşlar memleketlerine uğurlanıyor.
 
            Çin’in Vuhan kentinde başlayarak tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında yurtdışından gelen vatandaşlar için başlatılan karantina gözlem ve incelemesi Kocaeli’de de yoğun şekilde sürdürülüyor.
            1 Mayıs 2020 tarihi itibariyle 1031 kişiyle Türkiye’de en fazla karantinada misafir ağırlayan il olan Kocaeli, şu ana kadar da 1003 kişiyi memleketlerine tahliye etti.
            En son 30 Mayıs Perşembe gecesi Kuveyt’ten gelen 249 vatandaşımızın 149’u Ali Fuat Cebesoy Öğrenci Yurduna, 100’ü de Canfeda Hatun Öğrenci Yurduna yerleştirildi.
            İngiltere’den gelen 342, Fransa’dan gelen 288 ve Libya’dan gelen 101 kişi ve peyderpey limanlardan alınan 51 gemi adamı ile büyük bir tahliye yoğunluğu yaşayan Kocaeli, 18 Mart 2020 tarihi ile başlayan ilk karantinada da 895 misafiri ağırlamıştı.
 
MEMLEKETLERİNE UĞURLANDILAR…
            An itibariyle karantinada bulunanlar ve karantina sürecini doldurulanlar baz alındığında toplam 2 bin 34 kişinin misafir edildiği Kocaeli’de bir taraftan da vatandaşlar İllerine tahliye ediliyor.
            14 gün önce Libyadan gelen 101 vatandaşımız AFAD’ın kiraladığı otobüslerle belirlenen 6 güzergahla 22 İle uğurlandı. Uğurlamada, vatandaşların her biri için düzenlenen seyahat izin belgelerinin dağıtılması ardından Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, otobüsleri dolaşarak Kocaeli Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un selamlarını ve hayırlı yolculuk temennilerini iletti. Tekoğul’un seyahat yasakları ve sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak vatandaşların tereddütlerini giderdiği konuşmalar ardından otobüsler Umuttepe Gazi Süleyman Paşa Yurdu önünden hareket etti.  
           
    

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 28 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri