banner427

banner425
29 Mart 2024 Cuma

Derinceliler İftarda Kent Meydanı’nda Buluşacak
banner406

Hereke’nin Yeni Yaşam Alanı “Ahmed-i Hani Parkı”

Körfez Belediyesi’nin sağlıklı ve yaşanmaktan mutluluk duyulan bir Körfez hedefiyle kentin değişik bölgelerinde projelendirdiği her türlü sosyal donatı alanlarının yer aldığı yaşam merkezlerine Yukarı Hereke bölgesinde bir yenisini daha ekliyor.

02 Aralık 2016 Cuma 10:43
 Hereke’nin Yeni Yaşam Alanı “Ahmed-i Hani Parkı”

Körfez’i baştan başa yenileyerek, daha yaşanabilir bir kent inşa eden Körfez Belediyesi, Yukarı Hereke bölgesine değer katacak ve bölgeye nefes aldıracak Ahmed-i Hani Parkı projesinin çalışmalarını hızla sürdürüyor.

BÖLGENİN DEĞERİ ARTACAK

Kent insanı için kolay ulaşılabilir yapısıyla tam bir dinlenme alanı kimliğine kavuşturulacak Ahmed-i Hani Parkı 3 etaptan oluşacak. 8 bin metre kare alan üzerine inşa edilecek park, görünümü ve mimarisinin yanı sıra manzarasıyla da kendine hayran bırakacak. Konum itibari ile Osmangazi Köprüsü ve Hereke’nin eşsiz manzarasını misafirlerine sunacak olan Ahmed-i Hani Parkının birinci etabında otopark, bay-bayan mescitler, halka açık tuvaletler yer alacak. Bunun yanı sıra her ayrıntının hesap edildiği projede vatandaşların cemiyetlerini yapabilmesi, özel günlerini düzenleyebilmesi için 200 kişilik çok amaçlı bir salon ve kır düğünleri için de bir alan oluşturulacak.

KENDİNE HAYRAN BIRAKACAK

Her şeyin düşünüldüğü projenin ikinci etabında çocuklar için oyun grupları, vatandaşların vakit geçirebilmeleri için dinlenme ve şömine tasarımıyla piknik alanları, kamelyalar yapılacak. Bir yamaç üzerine kurulacak olan ve yapımı hızla devam eden Ahmed-i Hani Parkı’nın üçüncü etabında insanların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için fitness aletleri ve alanın, halkın güvenliği için bir güvenlik kulübesi de yer alacak.

HEDEF SAĞLIKLI BİR NESİL

Çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü belirten Belediye Başkanı İsmail Baran bölge halkının da yeni yaşam alanından rahatlıkla yararlanacağını ifade etti. Körfezlilerin her güzelliği hak ettiğini de söyleyen Başkan Baran, “İnsanlar buraya yaya olarak ulaşabilecekler ve güzelce zaman geçirip dinlenebilecekler. Vatandaşlarımıza nefes alabilecekleri alanlar oluşturuyoruz. Mahallelerde hemşehrilerimizin yararlanabilecekleri spor mekanlarını oluşturuyoruz. Sağlıklı ve sporcu bir nesil yetiştirmek ve semtlerimizde bunların yapılması önemli” şeklinde konuştu.

YUKARI HEREKE’NİN İNCİSİSİ OLACAK

İnsanların aileleriyle birlikte sakin ve huzurlu vakit geçirebilmeleri ve alternatif alanlar yaratmak amacıyla çalışmalarını hızla sürdüren Körfez Belediyesi Ahmed-i Hani Parkında gerçekleştirdiği çalışmaları gece gündüz demeden sürdürüyor.

 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 28 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri