banner427

banner425
29 Mart 2024 Cuma

Derinceliler İftarda Kent Meydanı’nda Buluşacak
banner406

Filistinli itfaiyeciler sertifikalarını aldı

Temel İtfaiyecilik Er Eğitim Programı’nı tamamlayan 47. Grup itfaiyecilere sertifikaları verildi

28 Mart 2015 Cumartesi 12:20
Filistinli itfaiyeciler sertifikalarını aldı

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından ortak yürütülen proje kapsamında Temel İtfaiyecilik Er Eğitim Programı’nı tamamlayan 47. Grup itfaiyecilere Emex Otel’de düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Gerçekleştirilen sertifika törenine İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Salih Palaz, Müdahale Şube Müdürü Kadir Köktürk, AFKOM Şube Müdürü Ömer İslamoğlu katıldı.

 

FİLİSTİNLİ İTFAİYECİLER SERTİFİKA ALDI

Türkiye Belediyeler Birliği ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında 47. Grup itfaiyecileri eğiten Kocaeli İtfaiyesi, Filistin’den gelen kursiyerlere de eğitim verdi. Filistin’in El Halil şehrinden temel itfaiyecilik eğitimi almak için Kocaeli’ne gelen 9 itfaiyeci, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nde 3 haftalık eğitim sonrasında sertifika aldı.

 

20 İTFAİYECİ SERTİFİKA ALDI

47. Dönem Temel İtfaiyecilik Eğitim Programı’nda 9 Filistinli itfaiyecinin yanı sıra Sivas, Zonguldak, Erzurum ve Malatya itfaiyesinden olmak üzere 20 itfaiyeci yer aldı. Kocaeli İtfaiye Eğitim Merkezi’nde verilen 3 hafta süreli teorik ve uygulamalı eğitimlerde yangın, deprem, trafik kazalarına müdahale teknikleri, kapalı ve dumanlı ortamlarda hareket gibi eğitimler alan itfaiyeciler, başarıyla tamamladıkları eğitim sonunda mesleki teorik ve pratik bilgi kazandı. Eğitimler sonunda itfaiyecilere sertifikanın yanı sıra kendi belediyelerinin demirbaşına kaydedilmek üzere Türkiye Belediyeler Birliği tarafından nomex, kask, çizme, eldiven, iş tulumu ve yağmurluk verildi.

 

EĞİTİM KOBİTEM ALANINDA

3 haftalık toplam 90 saat olan eğitim programı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’ndeki (KOBİTEM) uygulama platformunda yapılıyor. Gruplara İtfaiye Daire Başkanlığı’nın uzman personeli tarafından tam teçhizatla, yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim veriliyor. Eğitim programına katılan kursiyerler, 3 haftalık eğitimlerde hizmete yeni alınan Gözlem ve Atak Simülatörü ile mevcut duman simülatöründe yangınla mücadele eğitimleri aldı.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 28 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri