banner427

banner425
29 Mart 2024 Cuma

Derinceliler İftarda Kent Meydanı’nda Buluşacak
banner406

Derince ve Alikahya Hastaneleri birleşti

Alikahya Kadın Doğum Hastanesi ile Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, gerçekleştirilen protokolle birleşti.

01 Temmuz 2015 Çarşamba 15:02
 Derince ve Alikahya Hastaneleri birleşti

Yaklaşık 5 milyon liralık yatırımları ile hizmet kapasitesini arttıran Derince Araştırma ve Uygulama Hastanesi ise Alikahya Kadın Doğum ve Çocuk hastanesi birleşti. Birleşme, Alikahya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Konferans Salonunda yapılan protokol ile resmileşti. Açıklamaya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Şenol Ergüney, Tıbbi Hizmetler Başkanı Onursal Varlıklı, İdari Hizmetler Başkanı Harun Öz, Mali Hizmetler Başkanı Mustafa Tekin, Seka Devlet Hastanesi Yöneticisi Burak Karabulut, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doç Dr Soner Şahin katıldı. Kadın Doğum ve Çocuk Polikliniğinin yanı sıra, Genel Cerrahi, Üroloji ve İç hastalıkları servisleri de yeni dönemle birlikte hizmete açılacak.

 

UFAK PROBLEMLER OLDU 

Konuyla ilgili açıklamayı yapan Genel Sekreter Şenol Egüney şöyle dedi: "Şu anda içinde bulunan binamız artık Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bir birimi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Güze l ve başarılı bir geçiş oldu. Yine dün gece geçiş aşamasında arkadaşlarımız gece yarısına kadar bütün aşamalarda bulundular. Ufak tefek teknik problemler oldu, onlarda çözüldü. Bundan sonra da ufak sorunlar olabilir. İnşallah bundan sonraki dönemde daha kalite hizmet için bizler de elimizden geleni yapacağız. Şu anda proje ihaleleri yapılıyor. Bu binamızda bazı yenilemeler yapılacak. Önümüzdeki günlerde servislerimiz de genişleyecek. Örneğin kalp damar cerrahisi, beyin cerrahi gibi üniteler açılabilecek"

 

YÜZDE 40 ARTIŞ BEKLİYORUZ

Konuşmasının ikinci bölümünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ergüney, hastane kapasitesinin bir için de yüzde 30 ile 40 arasında bir artık ön gördüklerini kaydetti. Ergüney, "Bir yıl sonraki ön görümüz, hasta kapasitesi ve verilen hizmette yüzde 30 ve 40 civarında artma bekliyoruz. Aynı hizmet devam edecek. Sadece yönetim olarak Derince'ye geçmiş durumda" dedi. Hastanenin kapatılması yönünde bir algı oluşmasını istemediklerini de vurgulayan Ergüney, "Burası kapatılıyor gibi bir algı olmasın. Hizmetler de hiçbir değişiklik olmayacak. Üzerine artı koyacağız. Sadece yönetim olarak Derince'ye geçiyoruz. Burası ikinci düzey bir hastaneydi. Bugün itibariyle artık üçüncü düzey bir hastane oldu" diye konuştu.

 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 28 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri