18 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Gökçe: Güzel İlçemizi STK’larımızla Birlikte Yöneteceğiz

DERİNCE MECLİSİNDE, ÇENESUYU VE YENİ HİZMET BİNASI KONUŞULDU

Derince Belediye Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Yapılan meclis toplantısında CHP Grubu meclise 2 soru önergesi sundu.

07 Eylül 2017 Perşembe 10:45
 DERİNCE MECLİSİNDE, ÇENESUYU VE YENİ HİZMET BİNASI KONUŞULDU

 

 

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un yönettiği mecliste kâtiplikleri Ayşe Mamat ve Fatma Akarsu yaptı. Meclis toplantısında İmar Komisyonu’nun köy sınır düzeltmesi ile ilgili komisyon raporu ile Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün imar plan değişikliği ile ilgili yazıları kabul edildi. Görüşülen 3 gündem maddesi oy birliğiyle kabul edilip onaylandı.

ÇENESUYU FİYATLARI ELE ALINDI

Eylül ayı meclis toplantısında, CHP Grubu hazırladığı 2 yazılı soru önergesini meclise sundu. Soru önergesinde şu ifadelere yer verildi:Çenesuyu satış fiyatlarının tesislerde ve bayilerde farklı fiyatlarda satılmasının nedeninin sorulduğu birinci önergede “Çenesuyu Derince Belediyesinin Kaşık tesislerinde 1,5 litrelik 6’lı paket ve 0,5 litrelik 12’li paket 3 Türk Lirasına satılmaktadır. Çenesuyu Derince bayisinde 1,5 litrelik 6’lı paket ve 0,5 litrelik 12’li paket 2,75 Türk Lirasına satılmaktadır. İstanbul’da da 2 adet 6’lı 1,5 ve 0,5 litrelik paketler 5,25 TL’ye satılmaktadır.

Bayi alış fiyatı üzerine kar ve KDV elediği halde 2,75 TL’ye satabildiği halde(personel çalıştırmasına rağmen) üretip aracısız olarak Derince Belediye Kaşık tesislerinden üreticiden direkt tüketiciye aracısız satış yapan Çenesuyu 3 TL’ye satış hangi gerekçe ile yapılmaktadır? Haksız elde ettiğiniz karlar ile bu güne kadar neleri finanse ettiniz ya da bu günden sonra neleri finanse edeceksiniz’’ denilerek soru önergesinin cevaplanmasını istediler.

BULUT “BAYİLER ÜZERİNDEN HALKA SATIŞ YAPMAKTAYIZ’’

Ali Haydar Bulut CHP Grubunun soru önergesine cevap vererek şunları söyledi. Bulut ”Çenesuyu firmasının esas özelliği bayiler üzerinden halka satış yapmaktır. Bizim toptan satışlarımız bayiler üzerinden olduğu için perakendeye çok fazla girmiyoruz.Ama bazen istekler çok oluyor ve biz burada bayi fiyatından değil bayi fiyatının üstünde satıyoruz. Onlar ticari oldukları için bizim altımızda veya üstümüzde bir fiyata satabilirler. Bizim almış olduğumuz kararlar bayiye vermiş olduğumuz rakamın altında olmaması yönündedir. Zam yapmaktaki nedende hammaddedir. Hammaddeler Euro ve Dolarla satıldığı için aldığımız hammaddelerde dövize oranla artabiliyor ’’dedi.

 

YENİ BİNA İLE İLGİLİ SORU ÖNERGESİ

 

CHP Grubunun diğer soru önergesi ise yeni kiralanan belediye ek hizmet binasıyla ilgiliydi. CHP grubu önergede;2014 yerel seçimlerinin olduğu dönemde Derince Belediye Başkanlığı için Büyükşehir Başkanlığınca bir belediye başkanlığı yapılmak üzere arsa bedeli karşılığı ihale yapıldığını ve seçim sonrası bu ihalenin iptal edildiğini, mevcut binalarla hizmete devam ettiklerini ve geçtiğimiz günlerde kirada olan bu birimlerin başka yer kiralanarak oraya taşınmalarına karşılık merak ettikleri soruları sordular.

 

NEDEN D PLAZAYA TAŞIMADINIZ?

 

Yeni kiralanan bina sahibi ile kaç yıllık kira sözleşmesinin yapıldığı, aylık kirasının ne olduğu, kendi malları olan D plaza bu birimlerin yerleşmesi için yeterli alana sahip olup olmadığı, hiçbir maksatla kullanılmayan çürümeye terk edilmiş binayı satın alıp 2 yıldan daha uzun bir süredir boş bekletilmesinin sebebi, yeni kiralanan binaya taşınan belediye birimlerinin kendi malları olan D plaza binasına taşımak yerine neden tekrar kira vererek başka binaya taşındığı ve kiralanan binanın AKP’li birine mi ait olduğu gibi sorular yöneltildi.

BULUT “BELEDİYECİLİKTE GİZLİ HİÇ BİR ŞEY YOKTUR”

 

Bulut ise sorulara genel bir cevap vererek “Ben inanıyorum ki bu soruların cevaplarını siz benden daha iyi biliyorsunuz. Eğer bilmiyorsanız bile Denetleme Kurulu’nda önümüzdeki aylarda önünüze gelecek. Açık, gizli kapaklı olmayan her şey sizin önünüze konulacak. Belediyecilikte gizli saklı bir şey yoktur.”dedi. Bir sonraki meclis 3 Ekim 2017 günü yapılacak.EVİN BOZKURT

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 18 Nisan 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri