19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Gökçe: Güzel İlçemizi STK’larımızla Birlikte Yöneteceğiz

‘’Birbirimizi dinlemiyoruz’’

Yusuf Özkan Özburun tarafından Büyükşehir Belediyesi personeline ‘’empatik iletişim ve zor insanlarla başa çıkma yöntemleri” eğitimi verildi

15 Nisan 2015 Çarşamba 15:10
‘’Birbirimizi dinlemiyoruz’’

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim seminerinde, Büyükşehir Belediyesi personeline Yusuf Özkan Özburun tarafından “empatik iletişim ve zor insanlarla başa çıkma yöntemleri” eğitimi verildi.

 

DİNLEME KONUSUNDA PROBLEMLİ BİR TOPLUMUZ

İletişim sadece güzel konuşmak değildir diyen Özburun, iletişimi samimi, dinleme ve anlama çabası olarak tanımladı. Dinleme konusunda problemli bir toplum olduğumuzu belirten Özburun, iş arkadaşlarının eşlerin birbirini dinlemediğini söyledi. Özellikle çalışma hayatındaki iletişim şekillerine değinen Özburun, iş yerlerinde sağlıklı bir iletişim ortamının oluşması için kurumsallaşma yönünde çalışmaların yapılması, dedikodu ve klikleşmenin önüne geçilmesi ve işe alımlarda liyakat esaslarının uygulanması gerektiğine vurgu yaptı.

 

İP YÖNETİMİ UYGULAYIN

Özburun, ‘’İnsanlarla aranızda bir ip olduğunu düşünün. İlişkiniz laçkalaştığında ipi gerin. Aranızda soğukluk iletişimsizlik olduğunda ipi gevşetin’’ uyarısında bulundu. ‘’İpi her zaman dengede tutun’’ diyen Özburun, ‘’Tavrınızı ve sınırlarınızı koruyun. İpi ne zaman gerip ne zaman gevşeteceğiniz konusunda ip yöntemini mutlaka uygulayın’’ tavsiyesinde bulundu.

 

DOĞAL OLUN

‘’Beden dili okuyacağım, anlamlandıracağım diye sunileşmeyin’’ diyen Özburun, doğal beden dilinin daha önemli olduğunu vurguladı. ‘’Hangi duruş ve oturuş şekli ne anlama geliyor diyerek kendinizi kasmayın. İnsanlarla iletişim kurarken iletişim alanının 30 cm olduğunu unutmayın‘’ ifadesini kullanan Özburun, bir kişiye 30 cm’den fazla yaklaşılmaması gerektiğini söyledi.

 

BEDEN DİLİ EVRENSELDİR

Hal ve hareketlerimizin, duruşumuzun ruhsal ve psikolojik durumumuza dair ipuçları verdiğini belirten Özburun, “İnsan depresyondayken beynine daha fazla kan akışı olur” dedi. Katılımcılara fiziksel duruşlar ve oturuş şekillerinin ne manaya geldiğini görsellerle anlatan Özburun, beden dilinin evrensel bir dil olduğunu ifade etti.

 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 19 Nisan 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri