19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Gökçe: Güzel İlçemizi STK’larımızla Birlikte Yöneteceğiz

Bilecik’ten Körfez’e GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın eşi Bilge Baran, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden Bilecik Valiliği görevine getirilen Tahir Büyükakın’ın eşi Figen Büyükakın ve Bilecik protokolünün eşlerini Hereke’de ağırladı

26 Ağustos 2017 Cumartesi 14:05
 Bilecik’ten Körfez’e GÖNÜL KÖPRÜSÜ

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevini yürütürken Bilecik Valiliği görevine getirilen Tahir Büyükakın’ın eşi Figen Büyükakın, Bilecik’teki belediye başkanları, kaymakamlar ve milletvekili eşleriyle birlikte Körfez’e geldi. Bilge Baran’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette; protokol eşlerine tarihi yerler gezdirildi. İlk durak ise Hereke oldu. Hereke’de ilk olarak kalitesi dünyaca ünlü Hereke Halısı’nın yapıldığı Han Halı firması ziyaret edildi.

HAYRAN KALDILAR

Protokol eşleri dünyaca ünlü halıların dokunduğu tezgahları incelenirken, tamamı el emeği olan ipek halılara büyük ilgi gösterdiler. Bir sonraki durak ise 1884 yılında Alman İmparatoru Kaiser Wilhelm’in Hereke’yi ziyareti sırasında kalması için bir gecede yapılan Kaiser Wilhelm Köşkü oldu. Çivi kullanılmadan yapılan ve içerisinde saraydan getirilen eşyaların yer aldığı köşkü gezen protokol eşleri, adeta hayran kaldı.

BİLGE BARAN’A TEŞEKKÜR

1843 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu yana sarayların kumaşlarının üretildiği Hereke Dokuma Fabrikası’na yapılan ziyaret ise protokol eşlerini büyüledi. Yapılan kumaş ve halıları gören protokol eşleri, tezgahları tek tek dolaştı ve dokuma yapan kadınlarla sohbet etti. Bilecik’ten gelerek Körfez’in güzelliklerine hayran kalan misafirler, Bilge Baran’a ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 19 Nisan 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri