18 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Gökçe: Güzel İlçemizi STK’larımızla Birlikte Yöneteceğiz

Benim Özel Kardeşim

Derince Belediyesi Engelsiz Yaşama Destek Merkezi (EYDEM) yaz tatili döneminde de engelli bireylerin bulunduğu ailelere dokunmaya, hizmet vermeye devam ediyor. “Benim Özel Kardeşim” adlı projesi ile Türkiye’ye örnek olan EYDEM farkındalık oluşturuyor

26 Temmuz 2016 Salı 14:44
 Benim Özel Kardeşim

 

 

Yaşama bakış açıları değişiyor

Bünyesinde oluşturduğu sıcak ortamıyla engelli birey ve ailelerinin mutluluğuna katkı sağlayarak öğrencilere farklı alanlarda kurslar düzenleyen Derince Belediyesi Engelsiz Yaşama Destek Merkezi (EYDEM), uzman eğitmenler eşliğinde çalışmalarını sürdürüyor. Kurulduğu günden itibaren yaptığı çalışmalarla engeli birey ve ailelerinin yaşama bakış açılarını değiştiren EYDEM, bünyesinde eğitim gören engelli bireylerin kardeşlerine hitap eden “Benim Özel Kardeşim” projesi ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Türkiye’ye örnek olacak olan “Benim Özel Kardeşim” projesi ile sağlıklı kardeşlerin, aile içindeki engelli kardeşleri, anne ve babaları ile iletişimlerini güçlendirmeleri hedefleniyor. Yapılan çalışmalar neticesinde projeye iştirak eden kardeşlere, sosyal haklarını daha yakından öğretmek, karşılaştıkları sorunları abi, abla veya kardeş olarak çözme becerileri kazandırılıyor.

 

Eğitici ve eğlendirici etkinlikler

“Benim Özel Kardeşim” adı altında hizmet veren proje EYDEM bünyesinde eğitim gören engelli bireylerin kardeşlerini kapsıyor. Dönemsel bir faaliyet olarak yürütülen “Benim Özel Kardeşim” projesi ile EYDEM bünyesinde engelli bir çocuğa sahip ailelerdeki 12-16 yaş arası sağlıklı kardeşler, psikolog eşliğinde haftada 8 saat bir araya gelerek eğitici ve eğlendirici etkinliklere iştirak ediyor. Proje kapsamında bir araya gelen kardeşler, devletin engelli bireylere sağladığı imkanlarla ilgili kurum ve kuruluşları ziyaret ederek hem bilgi sahibi oluyor hem de merak ettikleri konularda yetkililere sorular yöneltme imkanı buluyor. Her etkinlik sonrası eğlenceli bir grup çalışmasının da gerçekleştiği  “Benim Özel Kardeşim” projesinin sonunda ise kardeşler Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’u ziyaret ederek çalışmalarla ilgili istişarede bulunacak.

Anahtar Kelimeler: Benim Özel Kardeşim

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 19 Nisan 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri