banner427

banner425
29 Mart 2024 Cuma

Derinceliler İftarda Kent Meydanı’nda Buluşacak
banner406

Başkan Bulut’tan sanatçılara Kültür Merkezi müjdesi

Derince Belediyesi’nin düzenlediği Ulusal Fotoğraf Yarışması ödül töreninde konuşan Başkan Bulut, projelendirme çalışmaları tamamlanan Anadolu Kültür Merkezi’nin inşa edilerek vatandaşların ve sanatçıların hizmetine sunulacağı müjdesini verdi

24 Ekim 2016 Pazartesi 11:47
 Başkan Bulut’tan sanatçılara Kültür Merkezi müjdesi

 

 

62 fotoğrafçı katıldı

Derince Belediyesi Ulusal Fotoğraf Yarışması bu yıl 62 fotoğrafçının katılımıyla gerçekleşti. Seçici kurulun 294 eser arasından yaptığı değerlendirme sonrasında birbirinden kıymetli 35 eser ilk olarak Kent Meydanı’nda düzenlenen etkinlikle ilçe halkının beğenisine sunuldu. Vatandaşlardan tam not alan fotoğraflar daha sonra Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda sergilenerek dereceye giren eser sahiplerine ödülleri protokol mensupları tarafından takdim edildi. Programa Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Işık, Kent Konseyi Başkanı Hasan Malo, Derince Jandarma Komutanı Barış Eke, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, muhtarlar, meclis üyeleri, eser sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Ödüller sahiplerini buldu

Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ödül töreni öncesinde davetliler sergilenmeye hak kazanan 35 eseri inceledi. Fotoğraflar katılımcılar tarafından büyük beğeni toplarken daha sonra düzenlenen törenle dereceye giren eser sahiplerine ödülleri takdim edildi. Çenesuyu temalı fotoğrafıyla dereceye giren Hasan Zer’e ödülünü Derince Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Işık takdim etti. İshakçılar Köyü Çocukları fotoğrafıyla yarışmaya katılan Necla Çalban, Derince Belediyesi Özel Ödülü’nü Başkan Bulut’un elinden alırken yarışmada 3’üncülüğü Meydan isimli fotoğrafıyla elde eden Murat İbranoğlu’nun ödülünü eşi Arzu İbranoğlu’na jüri üyesi Mehmet Ayçiçeği verdi. Liman Kenti Derince fotoğrafıyla yarışmada 2’inciliği alan Ahmet Turan Kural’a ödülünü Yrd. Doç. Dr. İsmail Keskin takdim etti. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda Harikalar Sahili fotoğrafıyla 1’inciliği kazanan Tunç Yeşil ise ödülünü Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un elinden aldı.

 

1071 kişilik salon yapılacak

Ödül töreninde yarışmaya katılan sanatçıları tebrik eden Başkan Bulut yaptığı konuşmada,

“Derince’mizi en güzel şekilde yansıtan sanatçı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Burada birbirinden değerli fotoğraflar yer alıyor. Katılım sağlayan tüm sanatçılarımızı emeklerinden dolayı kutluyorum. Sanatla ilgilenen vatandaşlarımızın sayısı artmalı. Bu noktada bizler de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Denizciler Caddesi’nde bulunan alanda 1071 kişilik salonun yer alacağı Anadolu Kültür Merkezi’ni inşa edeceğiz. Projelendirme çalışması tamamlanan bu merkezimizin önümüzdeki günlerde ihalesini gerçekleştireceğiz. Merkezimizin faaliyet göstermesiyle birlikte birçok sanatsal etkinliğin yapılabileceği bir yapıyı vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Anadolu Kültür Merkezi’miz içerisinde bu tür sergileri rahatlıkla yapabileceğimiz sergi salonları yer alacak. Bunun yanında tiyatro, müzik, konferans gibi birçok sanatsal etkinlik de burada organize edilebilecek” dedi.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 28 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri