banner427

banner425
29 Mart 2024 Cuma

Derinceliler İftarda Kent Meydanı’nda Buluşacak
banner406

Başkan ‘’Bilişim Vadisi ülkemizin önünü açacak’’

Başkan Karaosmanoğlu, temeli atılan Bilişim Vadisi için “Türkiye’nin önünü açacak bir proje olacak” dedi.

28 Mayıs 2015 Perşembe 12:06
Başkan ‘’Bilişim Vadisi ülkemizin önünü açacak’’

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla temeli atılan Kocaeli Bilişim Vadisi için, ‘’Türkiye’nin önünü açacak bir proje’’ diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ülke TV’ye verdiği röportajda, “Büyükşehir Belediyemiz, Bilişim Vadisi’nin ortaklarındandır. Burada bilim için her şey hazır hale getirilecektir. Bir an önce Amerika’da yer alan Silikon Vadisi gibi araştırma ve geliştirme yapılması için altyapıyı burada hazırlıyoruz. Burada on binler araştırma geliştirme yapacak. Ticarileştireceğimiz yeni keşifler ve teknolojiler ülkemize katma değer kazandıracak. Milyarlarca dolar para ülkemize kazandırılacak. Zengin ve ekonomisi gelişmiş ülkeler bu şekilde yapıyor” dedi. Sözler yerine icraat gerçekleştirdiklerinin de altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, “Bilişim Vadimizde araştırmacılar, üniversiteler ve genç beyinler yerini alacak” dedi.

 

“TAM BİR BEYİN MERKEZİ HALİNE GELECEK”

Bilişim Vadisi’nin ulaşım açısından çok iyi yerde olduğunu da söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “İstanbul ve Bursa’daki sanayicimiz, gençlerimiz ve halkımızı oluşturan 20-25 milyonluk nüfus bir saatlik mesafede buradan hizmet alacak. Tam bir beyin merkezi olacak. Bilişim Vadisi, Türkiye’nin bölgenin ve dünyanın önemli teknoloji üssü olacaktır. Bu proje ülkemizin önünü açacak bir proje olacak” şeklinde konuştu.

 

“İSTİKBALİMİZDE ÇOK ÖNEMLİ BİR ROL ALACAK”

Yeni Türkiye’nin istikbalinde Bilişim Vadisi’nin çok mühim bir rol oynadığını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Bu büyük eserin açılışını gerçekleştirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Teknoloji geliştirmedeki kaybettiğimiz zamanı telafi etmemiz gerekiyor. Yarışa bizden önce başlayanlara önce yetişmek, sonra geçmek zorundayız. Bunun için çok çalışmalıyız, hatta daha çok çalışmalıyız. 13 yıldan beri hükümetimiz çalışıyor. Bugün uzayda yerli uydumuz, insansız hava araçlarımız, helikopterlerimiz varsa, denizlerde Milli Savaş Gemilerimiz, karada tanklarımız varsa, ülkemizin nedenli geliştiğinin ispatıdır bunlar. Biz de elbirliğiyle Yeni Kocaeli’nin üstünde yükseleceği bilim ve teknoloji temellerini inşa ediyoruz” ifadelerini sarf etti.

 

 

“DÜNYA ÇAPINDA BİR DEVRİM YAPTIK”

Dünya çapında bir devrim mahiyetinde olan, her Öğrenciye Bir Bilgisayar Kampanyası’nı başlattıklarının da altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, “Bu güne kadar, hiçbir ayrım yapmaksızın bütün 6. sınıf öğrencilerine 165 bin 500 bilgisayarı hediye ettik. Bir nesil, kendi bilgisayarlarıyla büyüdü. Türkiye’nin geleceğine yön verecek dahi çocuklar hiç şüphem yok, şu anda yetişiyor. Hiç şüphem yok, onlar Kocaeli’den çıkacak ve Bilişim Vadisi’nde teknoloji geliştirecekler” dedi.

 

“BİLİM MERKEZİMİZLE TEORİ PRATİĞE DÖNÜŞECEK”

Çocuklarımızın aldığı teorik eğitimleri pratiğe dönüştürmek, bilimle hemhâl olmalarına imkân sağlamak amacıyla Türkiye’nin en donanımlı Bilim Merkezlerinden birini Kocaeli’ye kazandırdıkları söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli Bilim Merkezimizi geçen ay ülkemizin hizmetine arz ettik. Eğitim, bilim ve teknoloji alanında yaptığımız dev icraatlarımızı Kocaeli Bilişim Vadisi’yle taçlandıracağımız günlere yakında kavuşacağız. Bilişim Vadisi, Yeni Türkiye’nin en büyük projelerinden biridir. Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanında başlattığı en önemli yerlileşme hamlelerinden biridir” diye konuştu.

 

“YERLİ YAZILIM BURADA HAYAT BULACAK”

Kendi tankımızdan, füzemizden, insansız hava araçlarımızdaki yerli yazılımlarımızdan, işletim sistemlerimizden bahsedeceğimiz ve bunları geliştireceğimiz merkez olacak Bilişim Vadisi için Başkan Karaosmanoğlu, “Bizim çocuklarımızın geliştireceği, inove edeceği, keşif ve icatların merkezi olacak burası. Bilişim Vadisi, Türkiye’nin, Kocaeli’nin dünyaya yazılım ve bilişim teknolojilerini ihraç ettiği merkez olacak. Bilişim Vadisi aynı zamanda 100 bin insanımıza istihdam anlamına geliyor. Tam 100 bin insan burada geleceğin teknolojilerini üretmek için seferber olacak. Kocaeli Bilişim Vadisi, Yeni Türkiye’nin temel dinamiklerinden biri olacak. Türkiye’nin artık kaybedecek zamanı yoktur. Bugüne kadarki gelişmelerin temeli istikrardır. Bu milletin temeli sağlamdır. Yeni Türkiye’nin, temeli de sağlamdır” açıklamasını yaptı. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca, “Yeni Kocaeli, Yeni Türkiye, bilim ve teknoloji alanında işte bu temeller üstünde yükselecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 28 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri