19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Gökçe: Güzel İlçemizi STK’larımızla Birlikte Yöneteceğiz

Sürgün edilen öğretmenler için veda töreni düzenlendi

Sürgün edilen öğretmenler için veda töreni düzenlendi

05 Aralık 2014 Cuma 12:57
 Sürgün edilen öğretmenler için veda töreni düzenlendi

Derince’de bir lisede, okul müdürünü Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet ettikleri için başka bir okula sürgün edilen 7 öğretmen için veda töreni düzenlendi.

Derince Zehra Emine Öçgüder Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi’nde görevli 7 öğretmenin, toplantıda okul müdürü ile ilgili yaşadıkları sıkıntıyı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçeyle ilettikleri gerekçesiyle başka bir okula sürgün edilmişti. O yedi öğretmen için bu sabah okulda küçük bir veda töreni düzenlendi. Törende konuşan Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Omurca, “Bu çiçekler solmadan geri dönecekler” diyerek öğretmenlere veda etti.

 

ÇİÇEKLER SOLMADAN GERİ DÖNECEKLER

Derince Zehra Emine Öçgüder Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi bahçesinde düzenlenen veda törenine Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Suca Omurca ve yönetimi katılırken, başka bir okula gönderilen öğretmenler de hazır bulundu. Başkan Suca Omurca yaptığı konuşmada öğretmenlere verdikleri çiçekler solmadan geri döneceklerini söyleyerek, “Öğretmenlerimiz yargıya taşıdığımız bu olaydan sonra umarım geri dönecektir. Arkadaşlarımız öğretmenler kurulu toplantısını terk ettikleri için bu sürgün kararı verilmişti. Bizim savunmayı yapabilmemiz için kurul kararı gerekiyordu. Ancak kurul kararları bizim elimize geçmedi. Okul müdürü Paşa Yıldız bu kararları saklıyor. Bu da bir hukuksuzluk örneğidir ve bu kişi bazı çevreler tarafından kollanmaya devam ediyor. Zaten kendisi de, ‘Benim sırtım kuvvetli, AKP tarafından kollanıyorum’ diyordu” dedi.

 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DE TARAFLI

Açıklamasına devam eden Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Suca Omurca, “Arkadaşlarımız okulda var olan haksızlıklara, eğitim dışı durumlarda müdahil oldular. Bunun cezasını da ağır şekilde ödediler. Biz bu konu da Milli Eğitim Müdürü’nün de taraflı olduğunu düşünüyoruz. Okul Müdürü Paşa Yıldız’ın tayini çıktığı halde ve önceden okuldan ayrılması gerektiği halde okuldan dün ayrılmıştır. Bu da Milli Eğitim olayı hasıraltı etme çabasıdır. Kararnamesi çıktığı halde arkadaşlarımızın cezalarını aynı gün tebliğ etmişlerdir. Arkadaşlarımız ortamı daha fazla germemek adına öğretmenler kurulundan ayrılmıştır. Ama okul müdürü Paşa Yıldız’ın yaptıkları sürgünden bile daha ağır cezaları gerektirir” dedi. Omurca’nın konuşmasının ardından okuldan sürgün edilen öğretmenlere öğrencilerin alkışları arasında çiçek takdim edildi.

 

 

 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 19 Nisan 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri