banner427

banner425
29 Mart 2024 Cuma

Derinceliler İftarda Kent Meydanı’nda Buluşacak
banner406

Öğretmenler Sözleşmeli çalışmak istemiyor

2016 Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu üyeleri, Şubemizi ziyaret ederek, geçtiğimiz günlerde meclis genel kuruluna gelen Sözleşmeli Öğretmenlik yasa tasarısına tepki gösterdi.

01 Temmuz 2016 Cuma 15:22
Öğretmenler Sözleşmeli çalışmak istemiyor
2016 Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu üyeleri, Şubemizi ziyaret ederek, geçtiğimiz günlerde meclis genel kuruluna gelen Sözleşmeli Öğretmenlik yasa tasarısına tepki gösterdi.
AKP Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal’ın 28 Haziran gecesi meclis genel kuruluna sunduğu ve şu anda alt komisyonlarda görüşülen Sözleşmeli Öğretmenlik yasa tasarısına, 2016 Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu’ndan tepki geldi. Bugün saat 16.00’da Şubemizi ziyaret eden platforma bağlı yaklaşık 15  üye daha sonrasında  önümüzdeki günlerde görüşülecek tasarıyı reddettiklerini belirten bir açıklama gerçekleştirdi.
ÖĞRETMENLER İNTİHAR EDİYOR
2016 Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu adına basın açıklamasını okuyan Kocaeli İl Temsilcisi Sırma Karadaş, “Türkiye’de eğitim her geçen gün artan sorunlar ve derinleşen çelişkileri ile çürümeye terk edilmiş bir sistem hâlini almıştır. Bu sistem içerisinde “Ataması yapılmayan öğretmenler” maalesef sorunların başını çekmektedir. Bu, öncelikli ve acil çözüm bekleyen kanayan yaralarımızdandır. Öncelikle gün gibi orda olan “Atanamayan Öğretmenler” Türkiye’de hafife alınıyor ve çoğu zaman ne yazık ki önemsenmeyen bir durum olarak görülüyor. Eğitim sisteminin ihtiyacı doğrultusunda atama yapılmaması Türkiye’nin kısa süre içerisinde “işsiz öğretmenler” sorunu ile karşı karşıya kalmasına sebep olmuştur. Bu durum “Atama bekleyen İşsiz Öğretmen” sayısını her geçen yıl arttırarak işsiz öğretmenleri büyük bir strese sokuyor, hatta intiharlara kadar varan olumsuz sonuçlar doğuruyor. Ne yazık ki bu güne kadar ataması yapılmadığı için 42 öğretmenimiz intihar etmiştir” dedi.
 400 BİN ÖĞRETMEN SINAVA GİRDİ
Sırma Karadaş, “Eğitim fakültelerinden başarıyla mezun olmak öğretmen olmak için yeterli görülmüyor, öğretmenlerden Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavlarına girmeleri isteniyor. Öyle ki 400 bini aşkın öğretmen mayıs ayında sınava girmiştir. Öğretmenler için ÖABT sınavına hazırlık süreci stres ve sıkıntılarla devam ederken, öğretmenlerin psikolojileri, planları hiç umursanmıyor ve sistem değişikliğin gerekçe göstererek 18 yıldır düzenli olarak yapılan ağustos atamalarının yapılmayacağına dair açıklamalar yapılıyor. Öğretmen atamalarının 2017 Şubat ayında olacağının söylenmesi 400 bini aşkın atama bekleyen öğretmenin umutsuz bir beklenti psikolojisine sürüklenmesine sebep olmaktadır. Üstelik ne kadar olacağı belli bile olmayan bir beklenti.Atama bekleyen öğretmen sayısı katlanarak artarken bu süre zarfında sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen gibi öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran güvencesiz istihdam uygulamaları hayata geçiriliyor, öğretmenler kendi meslekleri dışındaki işleri yapmaya zorlanıyor” şeklinde konuştu.
 
ATANMAYAN ÖĞRETMEN
Sırma Karadaş’ın ardından söz alan Şube Başkanımız Bilal Şener ise “Sözleşmeli öğretmenliğe dönüş yaptık. Doğu’da öğretmen istihdam edemiyoruz diyorlar. O zaman oradaki şartları düzeltmeleri lazım. İşsizliğinden faydalanarak onurunu zedeleyecek şekilde istihdam etme anlayışını doğru bulmuyoruz. Bu arkadaşlarımızın günahı nedir. KPSS siz bir mülakat planlıyorlar. Atanamayan değil atanmayan öğretmendir. Hak ettiklerini almak istiyorlar. Eğitim İş olarak arkadaşlarımız atanıncaya kadar yanlarında olduğumuzu söylemek istiyoruz. Genel merkezi ve şube düzeyinde maddi manevi yardımcı olacağız. Ülkemizde atanmayan öğretmen sayısı kadar öğretmene ihtiyacı var. Ailesinin de psikolojisi bozuluyor. Ailelerinden harçlık istiyorlar. Arkadaşlarımız intihar ediyor. Bu arkadaşları bir an önce kadrolu öğretmen olarak atamanızı istiyoruz. Doğu’daki şartları düzenlemek sizin işiniz. Batı da teröristler bomba ve Can güvenliği ülkemizin her yerinde yok” diyerek konuşmasını tamamladı.
 
ŞUBE YÖNETİM KURULU
    

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 28 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri