19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Gökçe: Güzel İlçemizi STK’larımızla Birlikte Yöneteceğiz

O müdürleri savcılığa verdiler

O müdürleri savcılığa verdiler

28 Ağustos 2014 Perşembe 14:03
 O müdürleri savcılığa verdiler

 

Türk Eğitim-Sen, okul müdürlerinin görevden alınmasına yol açan değerlendirme puanlamalarını yapan ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Süleyman Pekin, 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Kılıç ve sendika üyeleri Kocaeli Adliyesi önünde bir araya geldi. Okul müdürlerinin değerlendirme puanlarını yapan ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri ile ilgili suç duyurusunda bulunan sendika yetkilileri, bir basın açıklaması yaparak puanlamayı yapan müdürlerin ideolojik ve taraflı bir tutum sergilediğini ifade etti.

TARAFLI DAVRANDILAR
Adliye binasının önünde konuyla ilgili basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Kılıç, 12 ilçenin milli eğitim müdürleri ve şube müdürleriyle ilgili taraflı bir puanlama yaptıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Kılıç, “Açıklanan okul yöneticilerinin değerlendirme puanlarının tecrübe, başarı ve liyakatin hiçe sayılarak yapıldığı, okul müdürlerine puan veren amirlerin ise ideolojik davranarak form doldurduğu aşikardır. Bu puanlamayı yapan yetkililer taraflı davranmışlardır” diye konuştu.


GEREKÇE YOK
Başarılı okul müdürlerinin sübjektif bakış açısıyla değerlendirildiklerini belirten Kılıç, “Değerlendirme formundaki sorulara cevaben düşük puan takdiri yapılabilmesi için mutlak suretle hukuken geçerli olabilecek şekilde gerekçelendirilmesi ve bu konuda ellerinde mutlak bir bilgi ve belge olması gerekmektedir. Ancak, değerlendirme formunda yer alan sorulara verilen cevapların bir gerekçesinin olmaması hukuka aykırı olacaktır” açıklamasında bulundu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULAN MÜDÜRLER
Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Demirci, Şube Müdürleri Yahya Ali ve Recep Yeğin. Kandıra İlçe Miili Eğitim Müdürü Mustafa Yağız, Şube Müdürleri Hamza Kondakçı ve Fatih Eren. Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Aktaş ve Şube Müdürü Recep Sezer. İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, Şube Müdürleri Habib İlaslan ve Zafer Çolak. Derince İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Şube Müdürleri Turan Çetiner ve Yılmaz Serbes. Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan Şube Müdürleri Kadir Zorlu ve Bahtiyar Erdoğan. Karamürsel İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır Şube Müdürleri Celal Aydın ve Osman Şeliman. Gölcük İlçe Milli Eğitim Mdürü Ercan Gülsuyu, Şube Müdürleri Murat Yavuz ve Ahmet Şimşek. Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Şube Müdürleri Hamit Arayıcı ve Veysi Gültekin. Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, Şube Müdürleri Şenol Peköz ve Abdülkadir Çalışkan. Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Şube Müdürleri Köksel Turan ve Bünyamin Köse. Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay ve Şube Müdürü Songül Dereli.

 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 19 Nisan 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri