banner425
20 Nisan 2024 Cumartesi

Derince’de Çocuk Bayramı Şenliği

Kale Okulları'ndan Mesleki Eğitime Önem

Kale Okulları toplam 24 okulunun 6 'sını meslek lisesine ayırarak sürecin yakın takipçisi olmuş ve ülkeye bu zor dönemde doğrudan destek oldu.

05 Mayıs 2020 Salı 15:25
Kale Okulları'ndan Mesleki Eğitime Önem
Kale Okulları tek yatırımını eğitim alanına yapan bir kurum olarak meslek liselerine gereken önemi vermiştir. Kale Okulları toplam 24 okulunun 6 sını meslek lisesine ayırarak sürecin yakın takipçisi olmuş ve ülkeye bu zor dönemde doğrudan destek olmuştur.
Gebze Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde yetişen öğrenciler nitelikli sağlık personeline ihtiyacın olduğu şu dönemde hastanelerimizde görev alarak okullarımızda edindikleri kıymetli bilgileri halkımızın hizmetine sunmuştur. Böylelikle Gebze Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ekipman üretimi yanında sağlık alanına insan gücü sağlayarak da milletimizin, devletimizin yanında olmuştur.  
Sakarya da bulunan İnşaat Teknolojileri & İç Mimarlık Bölümünde depreme dayanıklı akıllı ev sistemleri, deprem risk alanlarında bulunan yapılarda zemin iyileştirme yöntemleri ve deprem etkilerini azaltacak raylı temel sistemleri, yine Sakarya da bulunan İnşaat Teknolojileri ve elektrik-elektronik bölümü ile ortak gerçekleştirilen diğer proje de ışın ile covit-19 sönümleyici kabin ve dezenfektasyon kabini çalışmalarına başlamıştır.
İstanbul Tuzla da bulunan İnşaat Teknolojileri & İç Mimarlık Bölümünde çelik ve betonarme yapının ortak çalıştığı hafif yapıların projelendirilmesi ve imalatı, su geçirgen asfalt sistemler ile sel, su baskını önleme alanında projeler üretmiştir.
Sakarya da bulunan Elektrik-Elektronik Teknolojileri Bölümünde robot yarışmaları düzenlenmiş, yazılım geliştirmeleri ile robotik kodlama kullanılarak akıllı elektronik sistemler geliştirilmiştir. Ayrıca elektrik enerjisiyle çalışan yerli üretim otomobilimizin elektrik aksamı, batarya sistemi, hızlı şarj özelliği, daha az enerji tüketimli led dizayn üniteleri üzerinde de çalışmalar yapılmaya başlanmıştır.
Sakarya da bulunan Biyomedikal Teknolojileri Bölümünde ise beyin sinyallerini algılayarak hareket edebilen elektronik protezler geliştirilmiş; hastanelerde insan sağlığına tehlikeli olan radyasyon oranı yüksek cihazların yeniden düzenlenerek zararsız hale getirilmesi projeleri düzenlenmiş ve bunun yanında röntgen, MR, hızlı kan testi cihazlarının görüntülenme kalitesini arttırıcı çalışmalar yapılmıştır.
Sakarya da bulunan Elektrik-Elektronik Bölümü ve Biyomedikal Teknolojileri bölümlerinin geniş donanımlı atölyelerinde hızlı test kitleri ve hastane tipi, ev tipi olmak üzere 2 farklı solunum cihazı üretimi yapılmaya başlanmıştır.
  

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 19 Nisan 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri